Töölön Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09 628 398

Teemat antavat ideoita

 • Isänmaa

  Teemat antavat ideoita

  Yksilölliset ja edesmenneen näköiset hautajaiset voi toteuttaa monella tavalla. Muistotilaisuudessa voi laulaa hänen lempiartistinsa tai tarjoilussa saatetaan kiinnittää enemmän huomiota poisnukkuneen mieliruokiin ja leivonnaisiin. Tilanteissa, jossa lähteneelle on eläessään ollut järjestötyö lähellä sydäntä, voidaan hänen arkkuunsa, uurnaansa tai hautakivensä liittää kyseisen järjestön merkki. Mahdollisuudet ovat yhtä moninaisia kuin me ihmiset olemme eläessämme olleet.
 • Isänmaa ja maakunnat

  Arkun tai uurnan pintaan voidaan liittää maakuntavärien mukainen tai sinivalkoinen nauha. Karjala-taustaisilla henkilöillä Karjalan punamustat värit toistuvat usein myös kukissa ja muistotilaisuudessa on tarjolla ainakin karjalanpiirakoita. Tilaisuuden musiikkivalinnat voivat olla hyvinkin kulttuurisidonnaisia, miehinen baritoni tai kvartetin laulu urkuparvelta säväyttävät aina.
 • Koti ja perhe

  Puupintaisen arkun värisävyksi voi valita edesmenneen lempivärin. Se voi myös olla mökin, kotitalon tai työvajan väri. Arkkuun voidaan laittaa muistoksi mukaan lapsenlapsen kirje isovanhemmalleen, piirustuksia, käsitöitä tai vaikkapa pelikortit. Lapsenlapsen lyhytkin musiikkiesitys tai adressien luku muistotilaisuudessa voi olla tapahtuman muistiin jäävin hetki läsnä oleville. Merkitystä saattaa olla sillä, että iäkkään parin yhteinen toive voi olla saada molemmille samanlaiset arkut ja ohjelma itse tilaisuuteen huolimatta siitä, kumpi heistä nukkuisi ensin pois.
 • Meri

  Merihenkisen henkilön hautajaisissa voi arkun päälle kiinnitettävä arkkulaite olla ankkurinmuotoinen tai kukissa saatetaan käyttää paljon sinistä ja heiniä. Arkulle voi tuoda kiviä omasta rannasta koristeeksi. Veneen mallinen arkku on suosittu, kun edesmenneelle on veneily tai kalastus ollut tärkeässä roolissa.

 • Metsä

  Luonto puhuttelee suomalaista monin tavoin. Puhdaslinjainen mäntyarkku on ekologisuudessaan suomalaisuutta parhaimmillaan. Koristelussa naavat, jäkälät ja marjatertut sekä muistotilaisuuden tarjoilussa perinteiset ruoat voivat tuoda muistumia läheisen vahvasta siteestä luontoon. Innokkaan lintuharrastajan arkun ja uurnan koristeena voisi olla lintukuviointia. Arkkukoristeeksi saatettaisiin tehdä havupedillä oleva, oksista koostuva linnunpesä, jossa lepäisi pieni keraaminen lintu.
 • Lappi

  Ikuisen lapinhullun ja eränkävijän tai pohjoisen kasvatin arkku saatetaan sävyttää kelohongan väriseksi. Arkulle sommiteltavat koristeet voivat toistaa ruskan värisävyjä. Myös musiikilla voidaan ilmaista pohjoisia juuria. Lakkakermakakku on tällaisen henkilön muistotilaisuudessa melkeinpä välttämätön tarjottava.

Töölön
Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09-628 398

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Ohje omaisille

  Teitä on kohdannut suru. Käytännön toimiin ryhtyäksenne ottakaa yhteyttä toimistoomme.

  Hautausjärjestelyt voidaan aloittaa välittömästi henkilön kuoltua. Ammattilaisemme ovat apunanne ensimmäisestä yhteydenotostanne.

  Myös kansainvälisissä tapauksissa.

 • Päivystys

  24/7 +358 44 2437 083

  Kiireellisyyttä vaativissa tapauksissa ottakaa yhteyttä päivystysnumeroomme.


Töölön Hautaustoimisto | Y-tunnus: 0784340-6